În cei 38 de ani de practică, nu am văzut nici un tratament care să se apropie de eficienta rezultatelor pe care Neurofeedback le oferă… Am văzut rezultate obținute în zile și săptămâni care anterior au luat luni și ani buni pentru a fi realizate, folosind cele mai bune metode disponibile avute la dispoziție.

Jack Woodward, MD, Psihiatru certificat

Ca părinte, iti doresti să-ți vezi copiii reușind în viața. În cazul în care copilul dumneavoastră suferă de o tulburare generată de funcționarea necorespunzătoare a creierului, activitatea de zi cu zi devine mai dificilă , si poate împovăra viața de familie. De multe ori părinții întâmpina dificultăți in a găsi un tratament adaptat pentru a se asigura că copilul lor poate evolua intr-un adult bine structurat, cu experiențe academice, cariera, și viață personală de succes.

Studiile efectuate in ultimele decenii au demonstrat o eficientă deosebită in stări de anxietate, depresie, dificultăți de învățare sau probleme de comportament, tulburari de limbaj, intarzieri in maturizarea structurilor sistemului nervos (de ex. enurezis), îmbunătățind performanța școlară,  abilitățile sociale, deficitul de atenție  sau  hiperactivitatea.

Observam cele mai remarcabile beneficii atunci când lucrăm cu creiere tinere și flexibile, înainte ca obiceiurile nedorite să se cristalizeze și să devină trăsături la maturitate. Începerea vieții pe o bază solida si echilibrata face întreaga călătorie a copilului mult mai ușoara.

  Cabinetele noastre sunt confortabile și prietenoase cu copiii, deoarece credem că un spațiu sigur, de încredere și de susținere este esențial in succesul antrenamentului cu Neurofeedback.

În cazul în care copilul dumneavoastră se confrunta cu diferite dificultăți, antrenamentul cu Neurofeedback dinamic poate fi o soluție, și iată de ce:

1. Neurofeedback-ul este 100% natural și nu implica medicație

Acesta este un precedeu natural care învață creierul să funcționeze la cel mai bun nivel al lui, bazându-se pe neuroplasticitate, care ii permite acestuia sa se adapteze in permanenta la provocările mediului înconjurător.

2. Neurofeedback pregătește copilul pentru un viitor academic de succes

Copiii care participă la sesiuni de neurofeedback au îmbunătățiri ale rezultatelor scolare, ale capacității de menținere a concentrării în clasă, au o mai bună organizare și planificare a sarcinilor și multe altele. Consolidarea unor obiceiuri școlare pozitive încă de timpuriu, va avea un impact direct asupra succesului unui elev în viitor. Un antrenament consistent cu neurofeedback dinamic poate asigura succesul academic pe tot parcursul vieții copilului.

Un creier echilibrat și organizat poate procesa și memora mai ușor informațiile. Îmbunătățirea performanței mentale și capacitatea de a acorda atenție înseamnă o  învățare mai eficienta; reducerea  stresului conduce la rezultate mai bune ale testelor, iar calmarea problemelor  emoționale și comportamentale  îmbunătățește interacțiunile sociale. Toate acestea echivalează cu perspective mai bune pentru viitor. 

3. Neurofeedback reduce problemele de comportament

Sesiunile de neurofeedback au scopul de a instrui creierul să funcționeze mai calm și, în cele din urmă, mai eficient. De exemplu, în cazul în care creierul copilului este capabil de a procesa informații mai ușor, accesele de furie sunt mai puțin probabil să apară, deoarece copilul poate să administreze situația cu succes. Părinții copiilor care fac neurofeedback au observat scăderi în comportamentele disfuncționale.

4. Neurofeedback-ul îmbunătățește durata și calitatea somnului

Un somn bun este o parte esențială a unei vieți de succes, iar acest lucru este valabil mai ales pentru copilul dumneavoastră. În cazul în care copilul nu are un somn bun, atât în ce privește durata cat și calitatea, copilul nu va fi capabil să evolueze la cel mai bun nivel al lui. Acest lucru înseamnă că el nu va fi în măsură să se concentreze în clasă, sa duca la bun sfârșit activități, să rezolve teste în mod eficient, ba și mai mult, făcându-l să rămână în urmă in ce privește performanta școlară. Antrenamentul creierului cu Neurofeedback ajuta la îmbunătățirea somnului, adică să adoarmă mai ușor,  și sa aibă un somn de o calitate necesara pentru o performanta corespunzătoare a doua zi.

Literatura de specialitate, care nu are nici un studiu negativ de substanță, sugerează că aceasta neuroterapie (Neurofeedback) ar trebui să joace un rol terapeutic major în multe domenii dificile.  În opinia mea, în cazul în care orice medicament a demonstrat un spectru atât de larg de eficacitate, ar trebui sa fie universal acceptat și utilizat pe scară largă (Electroencefalografie clinică, 2000).

Frank Duffy, MD, neurolog, șef al Departamentului de Neuroimagistică și de cercetare neuroimagistică la Spitalul de Copii din Boston și Profesor la Harvard Medical School